Letkeästi rollaattorilla töihin ja eläkkeellä nautitaan elämästä

/ Kategoriat: Säästäminen ja sijoittaminen

Koska suunnittelit jääväsi eläkkeelle? Tiedäthän, että suomalaisten lakisääteinen eläkeikä nousee vuoden 2017 alussa. Eläkeuudistuksessa vanhuuseläkkeen ikärajoja nostetaan 63 vuodesta 3 kuukaudella jokaista ikäluokkaa kohden, kunnes vanhuuseläkeiän alaraja on 65 vuotta. Koska on sinun vuorosi päästä lakisääteiselle eläkkeelle? Voit käydä katsomassa tämänhetkisen arvion eläkeiästäsi oheisen linkin takaa: Katso laskurilla oma eläkeikäsi.

Karu totuus on, että suomalaisen lakisääteinen keskieläke on n. 1500 e/kk. Miltä tämä määrä sinusta kuulostaa tällä hetkellä? Riittääkö se? Tämä on yksinkertaista matematiikkaa: jokainen voi itse peilata taloudellista tilannettaan seuraavan yksinkertaisen kaavan avulla:

tämän hetkiset palkkatulot – menot vs. lakisääteinen keskieläke – menot

Pohdinta on oikeastaan kaksi tasoista:

  1. Kuinka sinä pysyt terveenä ja motivoituneena eläkkeelle saakka?
  2. Kuinka pärjäät taloudellisesti eläkkeellä, jos et ole säästänyt itsellesi ylimääräistä puskuria?

Voi olla, että melko monelle tulee muutama hikikarpalo miettiessään kuinka pärjää 1500 eurolla kuukaudessa? Kannattaa siis säästää! Toki omaan terveyteesi voit vaikuttaa välillisesti huolehtimalla liikunnasta, unesta ja ravinnosta. Jälkimmäinen taso on kuitenkin kokonaan omissa käsissäsi ja siitä kuinka suunnittelet oman taloutesi sekä nyt että tulevaisuudessa.

Henki-Fennian vapaaehtoisilla säästämisratkaisuilla voi ylläpitää omaa taloudellista tasoaan, jotta elintaso ei romahda huomattavasti eläkkeellä.  Säästämismuotoja on monenlaisia. Jos et pysty laittamaan suuria summia sivuun – pääsee alkuun myös pienellä. Jo 50 euron jatkuvalla kuukausittaisella säästämisellä kertyy vuosien aikana mukava lisäturva eläkeajalle. Jos säästämisen maailma on jo tuttua ja sinulla on enemmän varoja sijoitettavana, on tarjolla erilaisia sijoitusmahdollisuuksia alkaen trendikkäästä kiinteistösijoittamisesta varainhoitosalkkuihin.

Sijoittamisen ja säästämisen maailma voi tuntua haastavalta, mutta kuten muistat säästäminen kannattaa aina! Liikkeelle päästään sillä, että tavataan meillä Henki-Fenniassa ja kartoitetaan sinun tilanteesi. Tämä helpottaa näkemään konkreettisesti mistä kannattaa aloittaa, jotta tulevaisuus olisi turvattu – sekä oma että läheisten! Juuri näin, jos et ajattele itseäsi, voit myös miettiä miten voit säästää esim. lapsillesi.

Itse olen kovin filosofinen ja yritän elää hetkessä – Carpe Diem. En ehkä ajattele pitkälle tulevaisuuteen. Miten pärjään, kun jään eläkkeelle? Mistä saan rahaa, kun ei ole enää palkkatuloja? Ehkä jokaisen pitäisi, pysähtyä ja miettiä myös hetki tulevaisuuttaan! Ei se haittaakaan! ELÄ HETKESSÄ. MYÖS HUOMENNA! Niin olen itsekin pikkuhiljaa opetellut – kiikaroimaan myös tulevaisuuteen – mitä ikinä se sitten tulee olemaankaan. Älä kuitenkaan mieti säästämisen aloitusta tulevaisuuteen vaan tee siirtosi nyt!

Kirjoittaja on Henki-Fennian markkinointipäällikkö, Kirsi Frilund-Holm

Jaa sosiaalisessa mediassa
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. -merkityt kentät ovat pakollisia. *